11 Şubat 2013 Pazartesi

Bobbi Brown Rujlarım


Bu iki güzel bebeği amerikada iken denemiş, yumuşak dokusuna hayran olmuş ve tereddütsüz almıştım. Genelde renkli dudak balmlarını severim ama bobbi brown ile günlük makyaj rutinime ruj da katıldı. Çünkü kendileri


- Abartısız, doğal

- Yumuşacık sürülüyor

- Kesinlikle dudakları kurutmuyor, hatta nemlendiriyor

- Renk vermesi için kat kat sürmeye gerek kalmıyor, tek sürüşte işini başarıyor

- Ben 20 dolar gibi uygun bir fiyata almıştım ama Boyner, Harvey Nichols'ta 70 TL civarında. Ruju kolay kolay bitirebilen biri olmadığım için, elimdekiler bitince tekrar alarım.

Bileğimde en üstteki Tulle Brown (55), alttaki Desert Rose (25)

I purchased these two beautiful rouges when I was in US, from a cosmetic outlet store. I adore its soft texture and purchased without any hesitation. I usually prefer tinted lip balms but Bobbi Brown rouges are now in my daily make-up routine too.
It looks very natural, moisturizing and I can apply easily, it is very soft. I don’t need to apply more than one layer, one layer is enough to see its color. I could not finish any rouge easily but I think I will repurchase Bobbi Brown rouge when I finish them.
At the top is the Tulle Brown (55) and at the bottom Desert Rose  (25) 

6 Şubat 2013 Çarşamba

YSL Le Teint Touch Eclat Fondöten




 1 ay kadar önce Tekin Acar’a Clinique-yılbaşı kofresi alma niyetiyle girip, satış elemanının zorla denetmesi ile elimde YSL fondöteni ile çıkmıştım. Genelde böyle tarz satışlarda asla ama asla hoşuma giden bir şey olmaz ama bu sefer farklı bir alışveriş oldu. 

İyi ki denemişim, iyi ki almışım.

YSL touch Eclat aydınlatıcıyı severek kullanıyorum, şimdi onun yanına bir de fondöteni eklendi.

Aslında bu kullandığım ilk likit fondöten, daha önce Bare Minerals’in toz fondötenini kullanmıştım. 

Yıllarca fondötenin çok zararlı bir ürün olduğu, gözenekleri tıkadığı, cilde nefes aldırmadığı, yüzde maske gibi durduğuna inandım. Meğer olay doğru ürünü bulmaktaymış. 




I met YSL Touche Eclat Foundation in my crazy new year shopping and purchased it according to a sales assistants advice. Although I didn’t have any intention to buy a foundation, her pressure and strong advice leads me to buy it. But, after all I say it is good that I follow her advice.

For a long time I believed that foundations are very harmful for skin health, bad for pores, looks cakey etc. That why I did not use any liquid foundation before. It is the first liquid foundation I ever used, before this I used ID Bare Minerals foundations and actually I was happy with ID Minerals.

But now I think, not all of foundations are bad, at least I can say it for YSL Touche Eclat foundations. YSL Touche EclatIlluminator is one of my favourite products, so will be the foundation too.

Artılar:
+ Çok hafif, tenle anında bütünleşiyor ve kadifemsi bir ten yaratıyor.
+ Cildimdeki renk eşitsizliğini çok iyi kapatıyor. Özellikle alt dudak ile çene arasındaki koyu bölgeler, burnumun kenarındaki kızarıklık ve ton farklılıklarını kapatıyor.
+ Sivilce, alerji vs. yapmadı.
+ Çok fazla renk seçeneği var, eminim kendinize uygun bir rengi bulacaksınız. Ben “Beige” rengini
aldım.
+ Bazen Missha BB kremimin içine biraz karıştırıp sürüyorum, BB kremin matlaştırıcı etkisini kırıp kadifemsi hale getiriyor.
+ SPF 19 : Fazla koruma faktörü göz çıkarmaz.
+ 30ml’lik, pompalı, silindirik şişesini çok sevdim. Sade ve kullanışlı.

Eksileri:
-   Benim normal-karma bir cildim var. Alnımda biraz parlama yaptı.

-    Çok yoğun bir kapatıcılık özelliği yok. Ben sadece cildimin renk eşitsizliği kapatmasını ve aydınlatmasını istediğim için bana yeterli geldi. Ama daha yoğun bir kapatıcılık isteyenler için yeterli olmayabilir.








Pros:

- very light texture and blends easily as soon as I apply it.

- light-medium coverage and completely even out skin tone and color imbalances. I prefer it when I want healthy, fresh, satin and glowy skin without looking shiny.

 - It has a very wide color scale, I am sure you will find your color. I purchased “Beige”, it matched with my skin perfect.

- Sometimes I mix it with my Missha BB Cream for more coverage .BB cream is becoming more glowy but still covers very well.

- It is SPF19, I am a big fan of SPF products, so I liked this feature.

- 30ml glass bottle packaging is very simple and practical. It has its own pumps.

- It did not cause any allergy, reaction or acne. 


Cons:

- I have a normal-combination skin. During day my forehead is getting little shiny, but not bothers me. I think it is ideal for dry and normal to combination skin types bot not for oily skins.

- I have a few acne scars, redness in my nose, and tone imbalances between chin and lips. It conceals all these annoying things naturally.  But its coverage may not be enough for skins with more acne scars or redness.