20 Haziran 2013 Perşembe

Seyahat Çantam

Yolculuğa çıkarken en nefret ettiğim şey makyaj ve bakım malzemelerini hazırlama ritüeli.. Sadece 5 günlük bir iş seyahati de olsa yanıma herşeyi almak ama bir yandan da valizi doldurmak istemiyorum. Ama böyle birşey mümkün olamadığından kırk saat yanıma alacağım en kullanışlı, en herşeyle giden, en hafif ürünleri seçiyorum. Bir yandan da kırılıp dökülmesinden korktuğum kıymetlimissss kozmetikleri yanıma almıyorum. Mesela Urban Decay Naked paletimin zarar görüp de tozu dumanı birbirine karışmış hale gelmesini istemem. 
Bir de büyük şişelerdeki ürünleri travel size şişelere boşaltma işlemi var ki işte ondan en çok nefret ediyorum. Bir kere ne kadar dikkatli koysam da bu küçük şişeler muhakkak bir yerden sıvıları sızdırıyor. Onun için bu minik şişelerin kapaklarının kenarlarını bir de selobantla bantlıyorum ki en azından dökülen sıvı diğer malzemelere bulaşmasın.
Takıntılı, garantici, tedbirli bir bünyenin seyahat kiti hazırlaması çok yorucu :)
Hep küçük bir valizle hafif rahat yolculuk yapabilenlere imrenmişimdir ama bir yandan kokoş olup bir yandan da minimal takılmak çok zor.
Pembe, küçük ama epey malzeme alabilen Body Shop Makyaj çantama şunları aldım:


Missha BB Creme (travel size): Ben nereye Missha BB oraya. Tek bir kozmetik hakkım olsa yanıma bu minnoşu alırım.
NYC Far: Bu far paletini Amerikadayken almıştım, renklerini çok sevmiştim ama maalesef fırçama ne kadar alırsam alayım rengini hiç belli etmiyor ve hiç kalıcı değil. Seyahatte elimde başka birşey olmayacağı için kullanmak zorunda kalırım diye düşünerek yanıma aldım. Hem yazın farın çok belli olmaması, sadece biraz renk vermesi benim için sorun olmaz.
NARS Amour Allık: Bu yaz sürekli bunu kullanıyorum, hiç düşünmeden yanıma aldım.
Helena Rubinstein rimel: Aslında bitmiş bir rimel, sadece kirpiklerimi hafif şekillendiriyor. Dönüşte atacağım.
Clinique Concealer: Gözaltı morluklarını kalıcı yokeden bir krem çıkmadıkça, kapatıcılar bu çantada yer bulacak.
MAC Painterly Pot: Far paleti renk vermediği için ve kalıcı olmadığından onu biraz desteklemek için sadık dost MAC göz bazı yanımda, görevde.
Benefit Boeing Concealer: Çenemdeki ve yanağımın altındaki iki küçük koyu sivilce lekesini kapatıyorum.
Flormar parfüm şişesi: işte bu kiüik şişe benim favori seyahat şişem. İçinde Tommy Girl cologne kokusundan koydum, 5-6 gün idare edecek kadar sıvı alabiliyor.
Burts Bees Lip Balm: yoğun iş temposunda rujdu, lip glossdu uğraşamayacağım için yanıma bu pratik nemlendiricileri aldım. Seyahat için mükemmeller. Çantaya at, aklına geldikçe sür. Fotoğrafa koymayı unutmuşum.
Yanıma aldığım fırçalar:

Allık fırçam, göz makyajı için blending fırçaları ve boeing kapatıcıyı sürmek için kullandığım fırçam.
Çantaanın kapalı gözünde birkaç takı, tırnak makası, makası, cımbız var.

Gelelim bakım ürünlerine:


Clinique Nemlendirici: Bitmeye yakın bir ürün, umarım seyahatte biter de dönüşte yanımda taşımak zorunda kalmam.
Dermalogica ve Bioderma Göz Kremi: 5 gün göz kremi olmadan da olurdu tabii ki ama küçük ve hafif olan herşeyi çantaya atmışım.
Elizabeth Arden 8Hour Krem: Missha BB altına kullanıyorum, bir de dudakalrıma sürüyorum, dudaklara da oldukça iyi geliyor.
Bioderma Sensibio H2O: bu temizleyici gerçek bir cankurtaran ama kocaman şişeyi yanıma alamayacağıma göre küçük bir şişeye boşalttım.
Dermalogica Microfoliant: bu toz peelingi taşıması kolay olduğu için aldım, sarı şişenin içinde.
John Frieda şampuan: içinde 2-3 kullanımlık şampuan vardı, dönüşte bir yükten daha kurtulacağım için mutluyum.  Gerçi kendisi güzel ve maalesef biraz pahalı bir şampuandı.
Şampuan tester:Kanadada iken bir otelde eşantiyon olarak konulmuş olan ama pek çok otel eşantiyonundan farklı olarak çok beğendiğim bir şampuandı. Ne olur ne olmaz diğer şampuanım yetmezse diye bunu da çantaya attım.
Dove clinical protection: bu koltukaltı roll-on'u maalesef Türkiyede bulamıyorum. Gece yatmadan önce sürüyorum ve gün boyu terleme olmuyor. Bu ürün detaylı bir post'u hakediyor, benim için terlemeyi engelleyebilen tek ürün. 

17 Haziran 2013 Pazartesi

Bitenler #2

Diğer bloglarda sayfalara resimlere sığmayan biten ürünleri görünce çok imreniyorum çünkü kozmetik malzemelerimin bitmesi bazen yılları buluyor. Genelde temizleyicileri ve kremleri bitirebiliyorum, gene öyle olmuş. Buyrunuz bitirdiklerime:


The Body Shop Vanilyalı Duş Jeli: TBS vanilyalı parfüm ve EDT'lerini kokusu biraz bayıcı geldiği için artık kullanmıyorum ama bu duş jelinden vazgeçemiyorum, ne de olsa kalıcılığı sadece duş boyunca. %50 indirimde gördüğümde dayanamamış almıştım. Temizlikte her zaman klasik beyaz sabuna güveniyorum ama çok sık duş aldığım zamanlarda duş jellerini de kullanıyorum. Kokusu tatlı mı tatlı, banyo keyfini artıran tatlı bir duş jeli. İndirimde gördükçe alıyorum.

Bioderma H2O Sensibio: Şişe şişe kullanmaktan bıkmadım, bıkmayacağım. Bir al bir bedava şeklinde almıştım zaten, diğer şişe kullanımda bile. Sanırım cilt bakım rutinimde herşey değişir ama bu değişmez.

Missha BB Creme: Missha BB kremin hastasıyım, krem tüpünü parçalamamdan anlaşılacağı üzere, dibine kadar sömürdüm. 

Burts Bees Body Butter: Ballı ve Shea yağlı bu krem gördüğüm en iyi nemlendirme özelliğine sahip vücut kremiydi, sadece kokusu biraz bayıcıydı ama kış ve bahar aylarında rahatça kullandım. Maalesef artık yenisini alamayacağım çünkü Türkiyedeki Burt's Bees serilerinde göremedim. Umarım yakın zamanda ve umarım makul bir fiyatla Türkiyeye de gelir. 

İ.d. bare Minerals Allık "Glee": bu markayı çok seviyorum ama maalesef artık Türkiye'de satılmıyor. Eskiden tüm büyük eczanelerde vardı, artık neden satılmadığını anlamıyorum. Cilde hiçbir zararı olmayan, alerji, sivilce vs yapmayan bu markanın allık ve fondötenleri çok çok başarılı, özellikle karma ve yağlı ciltler için ideal. Amerikada iken çok ucuza neredeyse her yerde bulabiliyordum, orada iken amazon'dan 15 dolar gibi bir fiyata almıştım. Çok az bir miktarı yettiği için bir yılda falan bitirdim. Yedeği var, bitmesin diye gıdım gıdım kullanıyorum.