23 Temmuz 2013 Salı

Watsons, Gratis Alışverişi

Ne zaman Watsons'a ve Gratis'e uğrasam aklımda olmayan bir sürü ihtiyaç duymadığım şeyleri doldurup çıkıyorum. Bu sefer de tek amacım tatilde doyasıya sürüp sürüştüreceğim, bol bol kullanacağım ucuz bir güneş kremi almaktı. Ama olaylar gelişir ve sepet gene dolar:
Aşağıdakileri alalı 2 hafta kadar oldu. Geçen pazar Gratis indiriminde aldıklarım da bir sonraki yazıya...


Garnier Ambre Solaire daha önce kullandığım bir marka. Ben yanmaktan zerre hazzetmem ama biraz rengimin dönmesini de severim. Her saatbaşı ve her deniz/havuz sonrası kremi bolca sürerim ve tatil sonunda bu markayla istediğim kadar bronzlaşırım. Bunları alırken bir alana diğeri %50 kampanyası vardı.
Nivea duş jeli: ilk defa deneyeceğim, kokuları çok güzeldi, bir alana bir bedava kampanyasında görünce dayanamadım aldım.


Ecotools Airbrush Concealer: herkesin çok övdüğü bir fırça diye aldım. Gerçekten çok güzel, aldığım günün akşamı Benefit Boing gözaltı kapatıcımla denedim hemen, çok doğal bir kapatıcılık sağlıyor. Normalde bunu parmağımla uygulurken pratik dağıtamıyordum, iyi oldu.
Pastel ojeler: normalde elime hiç oje sürmem ana ilk defa bu yaz evde kendi kendime manikür yapmayı ve oje sürmeyi denedim. Şimdi de deli gibi sürekli oje ve aseton alıyorum.
Benri Aseton: aseton ojeyi güzel çıkarıyor ama çilek kokusu beni rahatsız etti.
Maybelline color tattoo: pembe renginde, ışıltılı bir far. Sadece toprak tonlarında far kullanıyorum aslında ama bu far serisi beni göz makyajında daha cesur olmaya itti. Aslında bunu alırken tester'ı bile kalmamıştı ve biraz tereddütle aldım. Aldığım günün hemen ertesinde denefim, korktuğum bir pembelikte değilmiş, sedef gibi bir ışıltısı var. Sadece gözkapağımın üzerine tek başına uyguladım ve blending/gölgeleme zart zurtlarıyla uğraşmama gerek kalmadı. Kalıcı, hafif bir ışıltı veriyor, yazın sevdiğim glowy makyaj için çok uygun oldu.

18 Temmuz 2013 Perşembe

Rebul Kolonyasi

Rebul ürünleriyle tanışmam gittiğim spor salonunda oldu. Duştaki şampuan, duş jeli ve nemlendirici krem Rebul markası. Limon kokulu ferah ferah ürünlerdi, hoşuma gitti.
Bir Watsons alışverişinde kasada minnoş minnoş şişelerde Rebul kolonyası görünce, hemen mandalina kokulusunu kaptım. Çok hafif, sade, sanki bir kasa dolusu mandalina kokusu.
Alışverişe, spora falan giderken, parfüm kullanmadığım zamanlar yanıma alıyorum. Ellerime ve kulak arkasına sürüyorum.
Başka 2-3 çeşidi vardı, biri lavanta, biri de fresh bir kokuydu sanırım ama ben hiçbirini mandalina kokusu kadar sevmedim. Fiyatı da 2 TL civarıydı.
Boyutu da leziz mi leziz Tchibo cappuchinosunun yanında görüldüğü gibi mini minnacık. 



10 Temmuz 2013 Çarşamba

Urban Decay Naked Basics Far Paleti

Far seçimim genelde doğal ve gölgeli göz makyajına uygun olacak şekilde oluyor, bej ve toprak renklerini çok seviyorum
Urban decay naked2 paletinin hastası çok olsa da ben bu paleti daha çok sevdim, çünkü naked ve naked2'dan farklı olarak bu paletteki tüm farlar mat yapıda.
Bej ve açık tonları tüm gözkapağıma uyguluyorum. Kahve tonları da gölgelendirme için kullanıyorum. Gölgelendirme için kullandığım rengi eyeliner fırçası ile göz kalemi gibi göz diplerime sürüyorum. En sağdaki siyah farı da yine eyeliner fırçası ile gözkapağıma eyeliner gibi çekiyorum. Sonuç hafif ve gölgeli bir göz makyajı.
Göz bazı olarak Mac painterly pot sürüyorum öncesinde ve makyajım gün boyu kalıyor. Benim gibi mat renklerin hastasıysanız denemenizi öneririm.



Most fans of Urban Decay brand love Naked2 palette. But if you use matte tones more than shimmer tones, you will like Naked Basics palette like me. This palette contain 3 neutral, 2 brown and 1 very dark Brown almost black matte eyeshadows. (From Left to right: Venus, Foxy, WOS, Naked2, Faint, Crave) Ideal for smokey or daily natural eye looks. I

I apply beige tones (Foxy or WOS) over all my eyelids, brown tones (Naked2, Faint) on my crease and black tone actually very dark Brown (Crave) as eyeliner.When I don’t have enough time for a careful make-up, I choose 2 or 3 color from palette and just blend them, The result is natural, light smokey eyes. Especially Crave, the darkest color, is an good alternative for liquid eyeliners in my daily make-up.  I press Crave into my top lash line and the brown tone which I used on crease also  into my bottom las line with an eyeliner brush. I put very little amount of  the most bright tone under my eyebrow for lifting effect.  Before using UD eyeshadow I use MAC painterly pot base. Actually you don’t need eye base cause UD Naked palette is very long lasting and has plent of pigments. But I have oily eyelids, so I usually put a little base. As a result, it is perfect for matte eyeshadow lovers.



9 Temmuz 2013 Salı

The Balm Shelter Tinted Gloss

Havalar birden deli gibi ısınınca makyajım giderek daha da hafifleşiyor. Önce fondötenden ve rujdan, sonra far ve eyelinerdan vazgeçtim derken neredeyse artık sadece güneş kremi sürüp çıkacağım.
Böylesine hafiflemişken şu aralar sadece allık, rimel ve lipgloss üçlüsünü kullanıyorum.
The Balm'ın The Balm Shelter (Material Girl) lip gloss'unu indirimde almıştım, tester kalmadığı için denemeden aldım ama iyi ki almışım, çok sevdim.

In these very very warm summer days, I prefer light and natural make-up style. I first gave up using foundation and rouge, then eye shadow and eyeliners, I guesss I’ll use only face sunprotecting cream without any makeup product. My Daily routine covers mascara, blush and lipgloss nowadays.
I bought The Balm Shelter Tinted Gloss-Material Girl when it was in discount sale without testing before, cause didn’t find any sample. However after all I am very happy with this hesitant shopping.


Aslında şişesinde koyu görünüyor ama tatlı hafif bir böğürtlen renginde. Yaz için ideal.
Yapış yapış değil, saçlarımın yapışması kabusunu yaşamıyorum. Islak ve nemlendirici etkisi var.
Meyveli bir kokusu var. Eskiden vardı tipitip, cicoz gibi sakızlar, onların tadında. Beni rahatsız etmedi.
Sürekli birşeyler yiyip içtigim ve dudaklarımı çok kemirdiğim için bende pek kalıcı değil.
The Balm diğer pek çok markaya göre daha az kimyasal içerdiği için, dudak ürünlerinde bu markayı kullanırken içim daha rahat.
Glossda bile  SPF isterim diyorsanız kendisi SPF17.
%50 indirimde 9 tl'ye almıştım.
Bana gramajı biraz hafif geldi ama zaten bir lipglossu bitirmem epey zaman alıyor, böylece en azından bozulmadan bitiririm.

Its color seems darker in tube  than its real color.  It is a soft and natural raspberry pink, with little glitter or shimmer.  This formula is not sticky, moisturizing very well. Super for hot summer days.
It has a fruity smell like my favorite gums, doesn’t bother me.
It is not super lasting for me, but I eat and drink very often during day, so it is very normal.
The Balm products don’t contain too much chemicals like the other brands.It is very important for lip product , unfortunately I lick and bite my lips so I don’t want any harmful ingredients in lip products.
If you are very obsessed wtih SPF, good news, it is SPF17.
The Balm products are often  in discount in Turkey, I bougt it for 9 TL in discount sale (about 5 Dolars). Very affordable compared with the similar products.
The only negative thing is: it has very little, 5 grams, products. But it is OK for me, cause I it takes me very long time to finish a lipgloss.