30 Ağustos 2013 Cuma

Vazgecilmez Manikur Yardimcilari

Manikür ve pedikürümü yaklaşık 1 yıldır kendim evde uyguluyorum, bu zamana kadar yaptığım tek tırnak bakımı haftada bir tırnaklarımı banyodan sonra dibine kadar kesmek olmuştur. Ellerim ve tırnaklarım çok küçük olduğu için manikürün yakışmayacağımı düşünüyordum. Meğer önce tırnakları uzatmak gerekiyormuş. Bi miktar uzatıp, törpüledikten sonra ellerim küçük bir kız çocuğu elleri formatından kurtulup yetişkin gibi görünmeye başladı.
Manikür ve pedikür olaylarına dalınca işleri daha kolaylaştıran ürünleri aramaya başladım ve Saaly Hansen markasına ait bu iki ürün çok işime yaradı:

Sally Hansen Instant Cuticle Remover: bu ürünü haftada bir kez, genelde duş/banyo sonrası sürüyorum. Jel formunda olan bu sıvıyı, tırnak diplerime çok az uyguluyorum ve biraz masaj yaparak iyice etki etmesini sağlıyorum. Hiç vakit kaybetmeden tahta veya plastik bir tırnak ititciyle tırnak diplerimi geriye itiyorum. Jel kendi kendine tırnak diplerindeki küçük, sertleşmiş ve hoş görünmeyen etleri eritiyor. Son hareket olarak tırnak iticinin ucuyla, çözülen parçacıkları sıyırıyorum. 
(böyle anlatınca kulağa çok korkunç geliyor). Jel elde uzun süre kalmamalı, onun için işlem bitince hemen ellerimi yıkıyorum. Hatta önce bir elime uyguluyorum ve ellerimi yıkakıyorum, sonra diğer elime geçiyorum. Toplam 3-4 dk içinde bitiyor. 28 tl idi fiyatı, çok az miktarı yeterli olduğu için herhalde bu şişe bana 1-2 yıl gider. 
Sally Hansen Instant Dri: oje kurutucu, aynı zamanda ojenin uzun süre yıpranmamasını sağlıyor. Oje sürdükten 1-2 dk sonra, yani hafif kuruduktan sonra sürüyorum. Su gibi bir yapısı var, ojeden çok daha kolay ve hızlı sürülüyor. Oje kesinlikle çok daha hızlı kuruyor ama tabi sivri, sert vs. Bir yere elimi çaraparsam oje dağılıyor, ama en azından oje sürdükten daha rahat hareket etmemi sağlıyor. Ayrıca ojeyi gerçekten çok iyi koruyor, genelde pastel flormar gibi ojeler kullanıyorum ve bazen 1 hafta boyunca oje yıpranmadan kalıyor. Fiyatını hatırlamıyorum ama 30tl civarıdır, bu da herhalde bana 1-2 yıl gider.
Bu ürünleri ben Sephora ve Watsons'dan aldım, bazı eczanelerde de satılıyor.

29 Ağustos 2013 Perşembe

Yaz Bitti, Ürünler de



Avene After Sun Krem: Avene’in aldığım 3lü krem seti içinden çıktı. Daha önce hiç after sun kullanmamıştım, onun için bir beklentim de yoktu. Ama bunu kullandıktan sonra after sun olayını sevdim, artık yaz tatillerinde veya şehirde güneşe maruz kaldıktan sonra after sun vazgeçilmezim olacak. Bunu deniz tatilinde bolca kullandım. Çok sıvı kıvamda ve hemen emiliyor, yapış yapış kalmıyor. Hafif bir nemlendirici etkisi var. Buzdolabında saklayarak, soğuk soğuk kullandım, ferahlatıcı bir etkisi de oldu. Bir de bronzluğu koruduğu söyleniyor ama ben zaten çok hafif bronzlaşmayı sevdiğim için bu özelliğine çok dikkat etmedim.

Bepanthol Body Lotion: Bu kremin yoğun ama yapış yapış olmayan nemlendiriciliğine bayılıyorum. Kokusuz, süssüz püssüz, net bir krem. Kesinlikle her zaman alırım ve değiştirmeyi düşünmüyorum.  Ama arada başka kremlerin kokusuna, rengine, ambalajına dayanamayıp aldattığım oluyor. Fiyatı bence biraz fazla, 20 TLnin biraz üzerinde. Genelde indirimde rastlarsam alıyorum.

 Bath and Body Works Moonlight Path Body Lotion: İşte kokusuna vurularak aldığım bir vücut nemlendiricisi, hem çok güzel bir nemlendirici hem de kokusu harika. Amerikada uygun bir fiyata almıştım ama Türkiyedeki fiyatlar bence abartılı olduğu için ancak yüce bir indirimde tekrar alırım.

Clinique Dramatically Different Moisturizing Emulsion: Kullanırken çok hoşuma gitmişti ve ama şimdi Dermalogica’nın nemlendiricisini kullanıyorum ve yüzümü çok daha iyi nemlendirdiğini farkettim. Bu yüzden bir daha almayı düşünmüyorum.

Elizabeth Arden 8hour krem: Bunu da amerikadan çok ucuza almıştım. Çok ferah kokulu, hafif, güzeldi ama Türkiyede 2-3 katına satıldığı için bir daha almayı düşünmüyorum.

Bliss The Youth Yüz kremi: Bunu amerikada sephorada tester olarak vermişlerdi. Güzel nemlendiriyor fakat çok ağır, bitkisel bir kokusu var.

Anti parantez olarak, Türkiyede sephora, tekin acar  tarzı yerlerde böyle tester’lar maalesef sadece satıcıların tanıdığı, yağlı müşteri kıvamındaki kadınlara gani gani yağdırılıyor. Ben bu zamana kadar daha hiç tester falan alamamışımdır. Hatta bazen mesela kasada iken dikkatimi çekiyor, yanımdaki hatundan daha fazla ürün almışım, ama ona tester yağdırılırken bana verdikleri sadece kredi kartım ve ürün fişim oluyor.  

Ama amerikada belli bir ücretin üzerinde alışveriş yapan herkese hediye veriliyor. Mesela 20 dolar üzerine lipbalm, 30 dolar üzerine krem…şeklinde. Bence çok daha adaletli bir sistem. Böylece satış görevlisinden 2 kıytırık tester almak için onun kalbini fethetmeye gerek kalmıyor.

Zaten niyeyse bana hep kıl, bilgisiz ve dibimden bir an ayrılmayan satış görevlisi denk geliyor. Onun için Gratis, Watsons tarzı yerlerde alışveriş yapmayı çok daha seviyorum. Her neyse…

Helena Rubinstein Mascara:Arkadaşımın tavsiyesiyle almıştım. Dünyanın parasını vermiştim ama hiç de memnun kalmadım, fiyatına göre çok sıradan. Bir daha almayı düşünmüyorum.

Burt’s Bees Tinted Lip Balm: Mükemmel bir lip balm, hem hafif renklendiriyor, hem çok güzel nemlendiriyor, hem de doğal içerikli. Biitkçe alırım ki ben bunu.