24 Nisan 2013 Çarşamba

Nars Allıklarım

İlk kullandığım Nars allık, ünlü Nars Orgasm allığı idi. Işıltılı ama abartılı olmayan, yanaklara güzel bir aydınlık ve hafif bir pembelik veren çok güzel bir allık. Uzun bir süre sıkılmadan kullandım.
Bir gün Sephorada Nars Amour'u denedim ve onu da çok beğendim. Esmer olduğum için orgasm'a göre daha çok belli oldu ama ışıltısı orgasm'a göre daha az. Her yanak için fırçamı allığa sadece 1 kez hafifçe dokunduruyorum ve elmacık kemiğimin üzerinden şakağıma doğru dağıtarak uyguluyorum.
Kalıcılığına gelirsek; ben sürekli olarak elini yüzünde gezdiren, özellikle işte stresliyken yüzünü yolmadan duramayan biri olduğum için allık da bana 3-4 saat dayanıyor ve öğle aralarında bazen tazelemek ihtiyacı duyuyorum.
27 dolara almıştım, sephoralarda sanırım 70 tl civarı.
Renkleri, ambalajı, kalitesiyle bu allık övgüyü hakediyor, tavsiye ederim.





23 Nisan 2013 Salı

Gündüz Kremi/Gece Kremi Rutinim

Yüz kremi olarak Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion kullanıyorum, bu kremi tamamen tesadüfen Tekin Acar'da elimdeki hediye kuponu harcamak için kullandım. Elimdeki kuponla bir türlü bişey seçemeyince, neyse bir nemlendirici alayım, bir şekilde kullanırım diye düşündüm ve Clinique'in en çok satan kremini aldım. Üzerinde kuru / kuruya dönük karma yazdığını ise aldıktan sonra farkettim ve kısa bir pişmanlık yaşadım.
Aslında benim cildim karma: yanaklarım göz çevreme yakın bölgeler kuru, alnım ve çenem ise yağlanmaya müsait. Yani krem benim için uygun ama ben ne kadar kuru alanlarım olsa da hep hafif kremler kullanmaya alışkın olduğum için bu kreme önce önyargıyla yaklaştım.
Ancak krem kesinlikle ağır gelmedi, sabahları Missha BB krem altına veya Missha BB ile karıştırarak kullanıyorum. Böylece Missha'nın yüzümün nemsiz bölgelerinde pul pul görünmesini de engelliyor. Geceleri de yüzümü temizledikten sonra sürüyorum. Yüzümü yumuşacık yapıyor. Nemlendirme dışında başka bir etkisi (lekelerin azalması, daha canlı bir cilt, kısaca her kremden beklediğim mini mucizeler) olmadı bende. Ama krem görevini yerine getirdi: kuru olan bölgelerimi nemlendirdi, yağlı/normal olan bölgelerimi ise ekstradan yağlandırmadı. Severek kullanıyorum, bitince yenisini alabilirim.

Elizabeth Arden 8 hour Cream ise Amerikada iken çok ucuza bir markette bulduğum için aldığım bir kremdi. Bu krem özellikle amerikada çok ünlü, 8 saat boyunca koruma vaadediyor ve ciltteki yaraları, izleri tedavi edici özelliğinden bahsediliyor. Krem oldukça hafif ve çok güzel kokuyor. Kış aylarında yine tek başına veya Missha BB ile karıştırarak kullandım. Bahar ve yaz ayları için 15spf yeterli olmayacağı için tek başına kullanmayı düşünmüyorum. Ben 10 dolar gibi uygun bir fiyata bulmuştum ama bildiğim kadarıyla burada fiyatı oldukça yüksek. Yurtdışında o kadar ekonomik fiyata aldıktan sonra bir daha hakettiğin daha fazlasını harcamam gibi geliyor. Gerçi maalesef Türkiyede neredeyse tüm markalar yurtdışındakinin 2-3 katı. Elimdeki bu krem bitince yerine Avene ya da La Roche Posay'ın SPFli kremlerini almayı düşünüyorum. Güneş iyice ortaya çıkmışken Avene'in 50 spfli kremini alırım herhalde.

 
I purchase Clinique Dramatially Different Moisturizing Lotion by coincidence, my goal was to use my gift coupons efficiently. I could not choose something in cosmetic store and I decided to try a new moisturizing cream. This cream is always in cosmetic blog/magazines/vlogs must have list and I tried to give a chance. I didn’t notice that what I purchased it for dry/dry to combination skin.
But after using it I love its texture and it doesn’t make my normal/combination skin oily, moisturizes very well.  Actually my skin is more than combination, my forehand is a bit oily, my cheen and nose is dry, the reaming parts are normal. This cream moisturizes all these different regions well and did not cause any acne. I am using it mornings and nights. In summertime I prefer a sunscreen cream or I mix Clinique moisturizing with Missha BB cream (SPF42) . This cream did not make any miracles like brightening, removing acne scars or lifting etc but I don’t expect miracles  from a moisturizer. It did its job well, moisturized without making shiny and it is enough for me.
I purchased Elizabeth Arden 8 hour Cream when I was in US,from Target. It was 10 dollars in discount sale. It has very light texture and moisturizing well. I liked its fresh scent.  I use it alone or with Missha BB cream in the morning. It has SPF15 and enough in winter time. But for summertime I plan to use more protective cream like Avene SPF50.

 

Maybelline The Rocket Volume Express Mascara

Bu rimeli birçok blog sayfasında gördüm ve merakla denedim. Gerçekten vaat ettiği gibi kirpikleri roket gibi uzattı.
En çok da rimelin ıslak yapısını sevdim, topak topak olmadan yağ gibi sürülüyor. Pek çok pahalı rimelden daha iyi sonuç aldım.
Üstelik gün içinde akma da yapmadı çok fazla.
Ben numaralı lens kullanıyorum, gözümde alerji, tahriş yapmadı.
Fiyatı da çok uygun, ben Amerika'da olduğum zamanlarda 7-8 dolara almıştım. Sanırım gratis veya watsonslarda 20 tl civarında.

Gel gelelim bir özelliği var ki nefret ettim, rimel çıkmıyor da çıkmıyor. Üstelik waterproof olmadığı halde, bu ne çıkmama hırsıdır anlamadım. Tamam gün içinde çıkmaması ala ama akşam eve gelip de yüz temizliğine başladığımda ne bioderma ne dermalogica cleansing oil çıkarabildi tek seferde. Bioderma sensibio ile 2 kez siliyorum ama yüzümü tekrar yıkadığında hala gözaltılarımda kalıntıları birikiyor. Bir kez daha üzerinden geçiyorum. 2 dakikada sürdüğüm rimeli çıkarmak için 3 kez bioderma ile 10 dakika uğraşmaktan nefret ettim.
Bu yüzden ne kadar sevmiş olsam da elimdekini bitirdikten sonra tekrar almayı düşünmüyorum.

 

I read lots of review about Maybelline The Rocket Volume Mascara cosmetic blogs and it is time to try it on my eyes. It really lengthens my lashes like a rocket, volumizing effect is not great but well enough for me. It has super wet and inky formula . Its bush is great for use. This mascara is better than most of the high end brand mascara than I tried before.
I use contact lenses and the eye products’ quality is very important for me. I don’t have any allergy with it. İts price is also very affordable.
But I can’t easily remove it from eyes at the end of the day and I hate it. Even iti is not waterproof, it sticks to the lashes and cannot be removed. I use Bioderma Sensibio H2O two times for each eye and still there is some mascara under my eyes after washing with water. Sometimes I saw eyelashes on cleaning cotton ball and it makes me annoyed. I tried Neutrogena Eye Make-Up remover (waterproof!!) too but still same problem.  I don’t want waste more time for removing it more than applying.
So even though I adore it, I won’t repurchase it only because of getting off problem. 

22 Nisan 2013 Pazartesi

Otacı Argan Saç Bakım Yağı

Saçlarım uzun ve normal/yağlıya dönük. Beyazlarım olduğu için 5-6 ayda bir kendi rengine (koyu kahve) boyatıyorum. Düz olduğu için belki toplamda yılda 1-2 kez o da boyattığım gün fön çektiriyorum. Bu yüzden saçlarımda çok fazla yıpranma yok ve herhangi bir yağ, maske vs kullanmıyorum. Ama yaklaşık bir aydır hevesle saçlarıma kendim maşayla hafif doğal dalga veriyorum. Tipik bir düz saçlının dalgalı saç hevesi :)
Remington marka iyi bir maşa aldım ama sonuçta 200 derece uygulanan sıcaklık saçlara zarar vereceği için saçlarımı besleyecek bir yağ kullanmak istedim. Tesadüfen Gratiste Otacının ardan yağını görünce attım sepete, 40 tl civarında.
Sadece 2 haftadır kullanıyorum ama ilk kullanımda bile saçlarımı yumuşacık yaptı. Banyodan 1 saat önce kuru saçlarıma diplerine 4 fıs, uçlarına 4 fıs sıkıp, biraz saç derisine masaj yapıp tepemde topuzla topluyorum. Sonra da şampuanla yıkıyorum. Haftada 2 kez uyguluyorum bu işlemi. Güzel, rahatsız etmeyen bir kokusu var. Sprey formda olduğu için uygulaması kolay. İçinde paraben, silikon yok.
Yağ kullanmak saçlarımı yağlandırır mı diye düşündüm ama ekstra bir yapılandırma olmadı. Zaten saçlarımı günaşırı yıkadığım için yağlanmasına izin vermiyorum. Bu kadar sık yıkamak çok zararlı biliyorum ama alışkanlığımı değiştiremiyorum maalesef.
Kısaca bu yağı çok sevdim, saçlarına bakım ürünü kullanmak isteyen herkese öneririm.